Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Letnji dan – Matija Ban 2022 na Banovom brdu
Festival Letnji dan - Matija Ban 2022 na Banovom brdu
Festival Letnji dan - Matija Ban 2022 na Banovom brdu

Festival Letnji dan – Matija Ban 2022 na Banovom brdu

Muzičko-filmski festival na otvorenom Letnji dan – Matija Ban biće održan 28. i 29. jula 2022. na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu.

Beograđani svih generacija imaće priliku da, po šesti put, uživaju u porodičnom festivalu koji je za njih pripremila Turistička organizacija Čukarica.

Čukarički letnji festival na otvorenom počeće u četvrtak, 28. jula od 20.30, projekcijom jednog od najnovijih filmskih ostvarenja „Leto kada sam naučila da letim„, reditelja Radivoja Raše Andrića. U sjajnoj glumačkoj ekipi su mladi Klara Hrvanović, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić i iskusni glumci Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić.

U petak, 29. jula od 19.30, za naše najmlađe sugrađane biće priređena dečja predstava sa animacijom, dok nas veliko finale ovogodišnjeg festivala očekuje od 20.30, kada će se održati koncert grupe Zana.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za vreme trajanja festivala, posetioci će biti u prilici da uživaju u multimedijalnoj izložbi „Pisma sa Banovca“, autora Peđe Milojevića, posvećenu velikanu po kojem je Banovo brdo dobilo ime. Na izložbi, koja će biti postavljena na platou ispred OŠ „Josif Pančić“, biće prezentovani najznačajniji podaci iz biografije Matije Bana, politička i diplomatska aktivnost, članstvo u SANU, kao i profesura na Liceju.

U okviru postavke će biti predstavljen i deo o načinu na koji građani Čukarice čuvaju sećanje na velikog pisca i diplomatu.

Ulaz je besplatan na programe festivala Letnji dan – Matija Ban. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.