Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Goran Karan ponovo pred beogradskom publikom
Goran Karan (foto: MTS dvorana, promo)
Goran Karan (foto: MTS dvorana, promo)

Goran Karan ponovo pred beogradskom publikom

Proslavljeni splitski tenor Goran Karan posle tri godine održaće koncert na Velikoj sceni MTS dvorane, 14. oktobra 2022. (20.00).

Nakon dva velika uspešna koncerta u srpskoj prestonici (2018. i 2019), Goran Karan će opet zaseniti beogradsku publiku hitovima kao što su „Vagabundo“, „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“. „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“, ali i najnovijim singlom „Ne da mi pisma“, kojim će se predstaviti na ovogodišnjem letnjem Splitskom festivalu.

Povodom najnovijeg singla, Karan kaže da su stihovi ove pesme, vrlo brzo sebi pozvali muziku:

– Nikša Bratoš je pesmu oplemenio svojim srcem i vrhunskim aranžmanom i produkcijom. Splitski festival je zapravo oduvek Kuća naše pesme, pa sam s velikim zadovoljstvom i ove godine kod kuće, opet pevam – objasnio je Karan, dodavši da je pesma nastala kao njegova inspiracija na poslednje dve godine u kojima je svet promenio svoje lice:

– Iz mog malog sveta otišli su neki vrlo dragi ljudi, a da se nismo uspeli oprostiti onako kako je naš odnos zaslužio. Ipak, uprkos svoj težini tih odlazaka bez pozdrava, ta je odvojenost samo pojačala ljubav. Jer, imao sam vremena da dobro odvagam sopstveni život i osetim šta me zapravo pokreće i šta može da mi da stvarnu veru i snagu za dalje. ‘Ne da mi pisma’ je odgovor koji sam našao i koliko god da je taj odgovor ličan, mislim da je i univerzalno rešenje – ističe poznati tenor.

Rođeni Beograđanin, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, 2019. godine postao je vlasnik prestižne nagrade Porin za album „Glas juga“, ali osvojio je i Gran Prix Splitskog festivala s pesmom „Kuća naše pesme“. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Karan, a u pesmi pevaju još i Tedi Spalato i ansambl Sveti Juraj HRM.

Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

Kao cenjeni muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem, Rajkom Dujmićem i mnogim drugima…

Goran Karan je i tokom ranijih godina svoje karijere bio dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja „Porin“ i to u tri kategorije: za Najbolji album zabavne muzike, za Najbolju mušku vokalnu interpretaciju i Najbolju vokalnu saradnju – duet sa Oliverom Dragojevićem.

Karte za oktobarski koncert su u prodaji na blagajni MTS dvorane i na tickets.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.