Naslovna » Izlasci » Film » Kinoteka – letnji bioskop na terasi Doma Vojske Srbije
Kinoteka - letnji bioskop (foto: Thor Alvis / Unsplash)
Kinoteka - letnji bioskop (foto: Thor Alvis / Unsplash)

Kinoteka – letnji bioskop na terasi Doma Vojske Srbije

Bioskop na otvorenom, Kinoteka – letnji bioskop, biće aktuelan od 15. jula do 31. avgusta 2022, na krovnoj terasi Doma Vojske Srbije u Braće Jugovića 19.

Biće prikazano 47 filmova strane i domaće produkcije. Pored eminentnih stranih filmskih autora Čarlija Čaplina, Federika Felinija, Toda Hejnsa, Dejvida Linča, Vudija Alena, Romana Polanskog, Kšištofa Kišlovskog, Tomasa Vinterberga i mnogih drugih, u okviru letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda i 10 domaćih digitalno restaurisanih filmova.

U pitanju su najpoznatiji naslovi domaće kinematografije: „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Davitelj protiv davitelja“, „Varljivo leto ’68“, „Bal na vodi“, „Majstori, majstori!“, „Lepota poroka“, „Leto je krivo za sve“, a planirana je i premijera još jednog kultnog, digitalno restaurisanog filma.

»»» Repertoar za jul 2022. pogledajte na OVOM LINKU.

»»» Repertoar za avgust 2022. pogledajte na OVOM LINKU.

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20.00 do početka projekcije u 21.00, po ceni od 300 dinara.

Za besplatne projekcije digitalno restaurisanih filmova, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije.

Broj ulaznica ograničen je na 120 mesta po projekciji. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.