Naslovna » Izlasci » Letnje grifonske noći u Zaprokulu
Letnje grifonske noći u Zaprokulu
Letnje grifonske noći u Zaprokulu

Letnje grifonske noći u Zaprokulu

Po prvi put ekskluzivni program Letnje grifonske noći, održaće se u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) tokom jula i avgusta 2022.

U četvrtak, 21. jula od 20.00, u specijalnom letnjem izdanju tribine „Hrišćanstvo i film“, ekskluzivni gost biće filmski reditelj Milutin Petrović, sa kojim će moderator Vladimir Kolarić razgovarati o rediteljskim rešenjima, scenama suđenja Isusu Hristu i hrišćanstvu u holivudskim ostvarenjima i stvaralaštvu našeg gosta.

Milutin Petrović je filmski, televizijski i pozorišni reditelj, scenarista, producent, muzičar i univerzitetski profesor. Režirao igrane filmove „Zemlja istine, ljubavi i slobode“, „Jug-jugoistok“, „Agi i Ema“, „Petlja“ i „Nečista krv: Greh predaka“, brojnih televizijskih programa i dokumentarnog filma „U ime naroda“. Autor je knjige „Pedeset dva idealna filmska vikenda“.

Čip festival pod sloganom „Noći poezije u Zaprokulu“ održaće se u četvrtak i petak, 28. i 29. jula od 20.00. Svojim delima predstaviće se mladi srpski pesnici sa dve specijalne gošće, Anom Ristović i Radmilom Petrović.

Zaprokul otvara letnju scenu pesnicima i publici, oslobađa nove prostore, a kroz noći poezije publiku će voditi Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda 2.

Za sve koji ovo leto provode u Beogradu osmisli smo interesantan program koji će premijerno otvoriti letnju scenu Zaprokula. Tokom jula i avgusta održaćemo niz zanimljivih tribina, jedinstvenih večeri poezije, potom ekskluzivne razgovore sa savremenicima i inovativne izložbe koje velikane umetnosti predstavljaju u novom svetlu.

Programi se održavaju na letnjoj sceni Zavoda, u Rige od Fere broj 4, a kalendar Letnjih grifonskih noći možete pronaći na sajtu Zaprokula na ovom linku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.