Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pojačana kontrola autobusa od 18. do 24. jula 2022.
Saobraćajna policija: Pojačana kontrola autobusa (foto: Pixabay)
Saobraćajna policija: Pojačana kontrola autobusa (foto: Pixabay)

Pojačana kontrola autobusa od 18. do 24. jula 2022.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom sezone letnjih godišnjih odmora, od 18. do 24. jula 2022, sprovodiće akciju pojačane kontrole autobusa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je akcija isplanirana zbog povećanog tranzita turističkih autobusa kroz Srbiju, kao i organizovanog prevoza dece na kulturne manifestacije i sportske kampove, i da je usmerena na otkrivanje prekršaja i krivičnih dela koje čine vozači autobusa.

Osim kontrole poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i ispunjenosti opštih uslova za učešće vozača autobusa u saobraćaju, saobraćajna policija će proveravati i da li se deca prevoze u skladu sa propisima.

Tokom dve međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa koje su realizovane ove godine dnevno je sankcionisano približno 100 prekršaja koje su činili vozači autobusa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju. (danubeogradu.rs)