Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pojačana kontrola saobraćaja od 29. jula do 2. avgusta 2022.
Pojačana kontrola saobraćaja (foto: Pixabay)
Pojačana kontrola saobraćaja (foto: Pixabay)

Pojačana kontrola saobraćaja od 29. jula do 2. avgusta 2022.

Uprava saobraćajne policije, od 29. jula do 2. avgusta 2022, na teritoriji cele zemlje sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava na to da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i na činjenicu da je od početka meseca život izgubilo 48 učesnika u saobraćaju.

Cilj akcije će biti otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju na to da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, pokažu potrebnu dozu odgovornosti i, poštujući propise, doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima, dodaje se u saopštenju. (danubeogradu.rs)