Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 25-29. jul 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza, 25-29. jul 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 25. do 29. jula 2022: biće pretežno sunčano i veoma toplo, sa više od 30 stepeni, a tokom noći u sredu malo osveženje.

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe, ali i nesanice i smanjene koncentracije. U najtoplijem delu dana se svima savetuje izbegavanje dužeg boravka na otvorenom, kao i adekvatna zaštita od sunca. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.16 / 20.12;
  • (utorak) 5.17 / 20.11;
  • (sreda) 5.18 / 20.10;
  • (četvrtak) 5.19 / 20.09;
  • (petak) 5.20 / 20.08.

U ponedeljak u Beogradu jutro toplo (21°C). Tokom dana sunčano i toplo. Najviša temperatura biće 34 °C. Duvaće slab severoistočni vetar. Vrednost UV indeksa: 8 (vrlo visoka).

Ako putujete van Beograda… u celoj zemlji biće pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak pretežno sunčano i i veoma toplo do popodnevih sati. Jutarnja temperatura 22 stepena. Vetar slab, severoistočni. Najviša dnevna temperatura biće 36 stepen. Od 17.00 očekuje se razvoj oblačnosti i pojačan severozapadni vetar.

U sredu u toku noći osveženje: oblačno, sa jačim severozapadnim vetrom i pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima Beograda. Jutro sa malo više oblaka, ali i dalje toplo: 21 stepen. Tokom dana malo i umereno oblačno, a maksimalna temperatura će biti 31 stepen.

U četvrtak, pre podne veća oblačnost, 21 stepen. Tokom celog dana biće pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab severni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 33 °C.

U petak veoma toplo u Beogradu. Temperatura od 22 do 36 °C. Duvaće slab severoistočni vetar.

Uslediće veoma toplo subota i prijatna, ali kišovita nedelja.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.