Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 16. i 17. jul 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 16. i 17. jul 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 16. i 17. jul 2022: treći vikend sedmog meseca biće prijatan, ali sa kišom u subotu pre podne.

Vremenska prognoza za subotu, 16. jul 2022.

  • Sunce izlazi u 5.07, a zalazi u 20.20.
  • UV indeks: 8 (vrlo visok)

U Beogradu će u noći između petka i subote biti oblačno, biće i kratkotrajnih lokalnih pljuskova do podneva. Jutarnja temperatura će biti 20 stepeni. Duvaće umeren vetar promenljivog pravca. U toku dana pretežno sunčano sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni.

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Izvestan oprez savetuje se osobama sa psihičkim obolјenjima. Bolovi u mišićima i kostima, nervoza i pospanost su moguće meteoropatske reakcije.

Ako idete van Beograda, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ujutro na severu Srbije. Tokom dana na jugu i istoku zemlјe biće veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 35 °C. U većini mesta će biti pretežno sunčano, ali krajem dana i u toku noći u većini krajeva novo naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom uz osveženje. Vetar slab i umeren, severozapadni. U nedelјu temperatura u blagom padu. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Vremenska prognoza za nedelju, 17. jul 2022.

  • Sunce izlazi u 5.08, a zalazi u 20.19.
  • UV indeks: 8 (vrlo visok)

Tokom pre podneva umereno oblačno ali bez padavina. Tokom dana sunčano. Temperatura će biti od 18 do 28 °C. Duvaće slab, povremeno umeren severozapadni vetar.

Pretežno sunčano i toplo će biti i u prva dva radna dana sledeće sedmice.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.