Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 2. i 3. jul 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 2. i 3. jul 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 2. i 3. jul 2022: prvi vikend sedmog meseca biće topao, ali sa lokalnim pljuskovima u subotu.

Vremenska prognoza za subotu, 2. jul 2022.

  • Sunce izlazi u 4.56, a zalazi u 20.27.
  • UV indeks: 8 (vrlo visok)

U Beogradu će u noći između petka i subote biti vedro, pre podne veoma toplo. U toku dana doći će do razvoja oblačnosti, a popodne se očekuju lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom; temperatura od 23 do 33 °C. Duvaće umeren zapadni ili severozapadni vetar.

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Ako idete van Beograda, biće promenlјivo oblačno i nestabilno uz kratkotrajno manje osveženje i lokalnu pojavu plјuskova sa grmlјavinom, ponegde i gradom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na severu i zapadu pre podne, a u ostalim krajevima posle podne u skretanju na severozapadni i severni. Najviša temperatura od 31 do 35 °C.

Vremenska prognoza za nedelju, 3. jul 2022.

  • Sunce izlazi u 4.57, a zalazi u 20.27.
  • UV indeks: 8 (vrlo visok)

Tokom većeg dela dana biće vedro, a popodne se očekuje blagi razvoj oblačnosti koji neće dovesti do padavina; temperatura će biti od 22 do 35 °C. Duvaće slab severozapadni vetar.

Pretežno sunčano će biti i u prva dva radna dana sledeće sedmice.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.