Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 23. i 24. jul 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 23. i 24. jul 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 23. i 24. jul 2022: u subotu ekstremno toplo (do 40 °C), a od nedelje blagi pad temperature.

Vremenska prognoza za subotu, 23. jul 2022.

  • Sunce izlazi u 5.14, a zalazi u 20.14.
  • UV indeks: 8 (vrlo visok)

U Beogradu će u noći između petka i subote biti vedro i veoma toplo, temperatura se neće spuštati ispod 20 stepeni. Već posle devet ujutru biće više od 30 stepeni. Duvaće slab južni vetar. U toku dana sunčano i ekstremno toplo, a temperatura će u pojedinim delovima grada biti i do 40 °C.

Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od osam stepeni u odnosu na spolјašnju. Kako da se zaštitite od ekstremne vrućine pročitajte na OVOM LINKU.

Ako idete van Beograda, u celoj zemlji će biti veoma toplo. Maksimalna temperatura u subotu će biti do 40 °C. Od nedelјe do srede u severnim, zapadnim i centralnim krajevima manji pad temperature, u većini mesta od 33 do 35 °C, na jugu i istoku do 37 °C. Krajem sedmice ponovo toplije.

Vremenska prognoza za nedelju, 24. jul 2022.

  • Sunce izlazi u 5.15, a zalazi u 20.13.
  • UV indeks: 6 (visok)

Tokom jutra vedro, ali od podneva se očekuje naoblačenje i tokom dana u pojedinim delovima grada kratkotrajna kiša. Temperatura će biti od 24 do 34 °C. Duvaće slab, povremeno umeren severni ili severozapadni vetar.

Manji pad temperature očekuje se do četvrtka – od 33 do 36 °C, a krajem sedmice ponovo još toplije.

(danubeogradu.rs)