Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Atrium Sessions: Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov
Bisera Veletanlić (foto: Marija Ćalić)
Bisera Veletanlić (foto: Marija Ćalić)

Atrium Sessions: Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov

U dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u nedelju, 4. septembra 2022. od 20.30, nastupiće legendarna pevačica Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov.

Ovim koncertom biće otvorena serija muzičkih nastupa „Atrium Sessions“ u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Ulaznice za ovaj izuzetan koncert mogu se nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima po ceni od 1500 dinara, a sedam dana pred koncert cena karte će iznositi 1800 dinara.

Bisera Veletanlić, zvezda velikih festivala bivše Jugoslavije, jedno je od najvećih imena domaće muzičke scene. Njen muzički stil mnogi opisuju kao mešavinu šansona, domaćih šlagera i džeza. Dobitnica je nagrade za životno delo Nišvila.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama, koje su obeležile čitav jedan period u jugoslovenskoj muzici. Bila je aktivni učesnik, i redovno je odnosila prve nagrade stručnog žirija na festivalima, a nastupala je i na domaćim izborima za Pesmu Evrovizije.

Najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačom i drugim beogradskim autorima, a snimala je i sa Arsenom Dedićem i Goranom Bregovićem. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.