Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Divlje jagode koncertom u Beogradu obeležavaju 45 godina postojanja
Divlje jagode (foto: Marina Pešić)
Divlje jagode (foto: Marina Pešić)

Divlje jagode koncertom u Beogradu obeležavaju 45 godina postojanja

Jedinstvenu priliku da čuveni regionalni bend Divlje jagode, beogradska publika vidi u solo nastupu imaće na jesen, 8. oktobra u MTS dvorani.

Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, iza sebe ima 12 studijskih albuma i slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike. Kultni sastav je, kako kaže lider grupe Zele Lipovača, odoleo trendovima koji su dolazili i prolazili.

Uoči jesenjeg nastupa kojim će obeležiti 45 godina postojanja grupe, Lipovača poručuje da „čak i kada je na ovim prostorima bio popularan hard & heavy zvuk Divlje jagode nikada nisu stavljane na prvo mesto tog pravca“. Kako kaže frontmen, to im je upravo bio motiv i izvor snage i volje da budu svetski, a ne, kako kaže, „lokalni bend“.

Na koncertu u MTS dvorani, čuvena šestorka podsetiće publiku na neprolazne hitove kao što su „Jedina moja“, „Krivo je more“, „Marija“, „Ne želiš kraj“, „Zauvjek tvoj“, „Kako si topla i mila“; „Motori“, „Šejla“, „Kap po kap“, „Let na drugi svijet“…

Divlje jagode su prodale milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova, a veliki broj stranih bendova obrađivao je njihove najveće hitove.

Karte su u prodaji na blagajni MTS dvorane i na tickets.rs. (danubeogradu.rs)