Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Hajko Volc – Šampioni u čitanju
Kreativni centar: Hajko Volc - Šampioni u čitanju
Kreativni centar: Hajko Volc - Šampioni u čitanju

Kreativni centar: Hajko Volc – Šampioni u čitanju

Nova edicija Kreativnog centra Šampioni u čitanju donosi dva romana o Orlovima – mladom fudbalskom timu čiji je kapiten Toni Srećković.

Sportskim duhom, posvećenošću, vežbanjem i domišljatošću kapetan Toni zajedno sa svojim prijateljima, Emom i Janom, uspeva da prevaziđe neočekivane i otkačene prepreke koje su se našle pred njihovim timom na putu do pobede.

Romani Moja najbolja fudbalska utakmica… zamalo i Moja prva profi fudbalska utakmica… zamalo predstavljeni su kroz fudbalski dnevnik, koji ispisuje i iscrtava glavni junak Toni, najbolji i najodgovorniji igrač Orlova.

Mali čitaoci će u prvom romanu-dnevniku saznati šta se dogodilo na supervažnoj utakmici nakon što je Toni izgubio loptu koja donosi sreću i izneverio poverenje trenera Bobija.

U drugoj knjizi nevolje postaju još veće, kada se Orlovima pruži šansa da ostvare svoj fudbalski san i odigraju utakmicu na profesionalnom stadionu sa nešto starijim i iskusnijim igračima.

Čitaoci će morati da otkriju ko je kriv za poplavu koja će poremetiti planove Orlova i prebaciti utakmicu na drugi teren. Ipak, Orlovi će se odlično snaći i u novim okolnostima.

Kreativni centar: Hajko Volc - Šampioni u čitanju (ilustrovao: Falk Holcapfel)
Kreativni centar: Hajko Volc – Šampioni u čitanju (ilustrovao: Falk Holcapfel)

Romani iz edicije Šampioni u čitanju namenjeni su čitaocima početnicima. Tekst nevelikog obima, ispunjen humorom, neizvesnošću, neočekivanim i zabavnim obrtima, uz brojne ilustracije, učiniće da prvi koraci u čitanju budu neopterećujući i uzbudljivi.

Pronalaženje tragova u tekstu koji kriju odgovore na ključna pitanja pobudiće u čitaocima maštu, logičko promišljanje i istraživački duh. Pored toga, u tekstu se nalaze objašnjenja osnovnih termina koji se koriste u svetu fudbala, zbog čega će čitaoci lako usvajati nova znanja o ovom sportu.

Uz duhovite, zabavne i edukativne romane iz ove edicije, čitaoci početnici uroniće u priče iz kojih se vidi da fudbal nije samo avantura već i set pozitivnih vrednosti, poput zdravog načina života, timskog duha i fer-pleja, kojima se učimo uz timske sportove.

(danubeogradu.rs)