Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kultni hard rok bend Osvajači u MTS dvorani
Osvajači (foto: MTS promo)
Osvajači (foto: MTS promo)

Kultni hard rok bend Osvajači u MTS dvorani

U okviru jesenje sezone u MTS dvorani, beogradsku publiku će se posle dužeg vremena solom nastupom obradovati i kragujevački hard rok sastav Osvajači.

Bend je poznat po čuvenim hitovima „S kim čekaš dan“, „Maska“, „Pronađi me“, „Možda nebo zna“, „Nikad više s tobom“, „Krv i led“…

Članovi benda, koji je nastao pre tačno tri decenije (1990), ujedno će nastupom u kultnoj dvorani obeležiti i 30 godina postojanja. Uoči jubileja poručuju da su se uželeli svirki, te da ih raduje susret sa beogradskom publikom.

Bend su 90-ih osnovali prepoznatljivi vokal Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Jedan od značajnijih ljudi koji je učestvovao u radu grupe Osvajači je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski, u čijem studiju je snimljen prvi album „Krv i led“ koji je ujedno bio i producent albuma.

Laza Ristovski je na drugom albumu bio gost na pesmi „Sam“. Kada je nastupao sa grupom Osvajači njegova „boja“ oslikavala je specifičan zvuk benda, pa se zato bend po tome posebno razlikovao. Na svoja prva dva albuma, „Krv i led“ (1990) i „Sam“ (1995), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade „Možda nebo zna“ i „S kim čekaš dan“.

Kako najavljuju, sa Beograđanima će se 19. oktobra 2022. podsetiti kako ovih čuvenih balada, tako i drugih dinamičnih hitova, koje sve generacije i dan danas pevaju.

Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi – vokal; Emir Hot- gitara; Nebojša Jakovljević – klavijature; Nenad Branković – bubnjevi; Dejan Ilić – bas-gitara; Dušan Simović – gitara.

Bend je svojevremeno nastupao i na brojnim domaćim festivalima.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni MTS dvorane i putem tickets.rs.

(danubeogradu.rs)