Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Priča moje žene
Novi filmovi u bioskopima: Priča moje žene
Novi filmovi u bioskopima: Priča moje žene

Novi filmovi u bioskopima: Priča moje žene

Deveti film uspešne mađarske rediteljke Ildiko Enjedi, a prvi na engleskom jeziku, „Priča moje žene“, prikazivaće se u bioskopima od 25. avgusta 2022.

Ovo delo predstavlja pravu oluju ljubavi, gubitka i ludila, a premijerno je prikazano na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, gde je rediteljka bila nominovana za Zlatnu plamu.

Morski kapetan, Jakob Stor se opkladio sa prijateljem u kafani da će oženiti prvu ženu koja ušeta u kafanu. Nekoliko trenutaka kasnije u kafanu je ušla Lizi.

Rediteljka je rekla da je ovaj film pravo emotivno putovanje i da je snimanje bio zajednički proces u kome su glumci morali sebe da ogole kako bi došli do pravih emocija i da im je zaista zahvalna na tome:

„Morali smo duboko po sebi da kopamo kako bismo našli prave emocije i reakcije, neke stvari bismo Lea, Gis i ja zajedno radili, dok smo neke morali samostalno da pronađemo, jer nam je cilj bio da gledaoci mogu da zauzmu i Lizinu i Jakobovu stranu, a to je zaista teško“.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: A felesgem tortenete / Priča moje žene. Početak prikazivanja: 25. avgust 2022. Dužina trajanja: 169 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija / 2021. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Lea Seydoux, Gijs Naber, Louis Garrel. Rediteljka: Ilidiko Enyedi.
(danubeogradu.rs)