Naslovna » Izlasci » Akcije » Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti 21. avgusta 2022.
Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti (detalj sa plakata)
Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti (detalj sa plakata)

Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti 21. avgusta 2022.

Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti u organizaciji udruženja Kišobran biće priređen u nedelju, 21. avgusta 2022. od 12.00 do 20.00.

Ulaz je slobodan, a kako i organizatori Piknika i MAU podržavaju čistu i nezagađenu prirodu, pravilo je da na zelenim površinama ne ostaje plastični otpad i drugi zagađujući materijali. Dodaju: „Ponesite dobro raspoloženje, ćebence, osveženje i povedite prijatelje, roditelje, bake, deke, decu“…

Pored muzičkog programa, Piknik-program sadrži i časove joge, radionicu pravljenja i puštanja zmajeva ili papirnih aviona (u zavisnosti od vetra).

Muzej afričke umetnosti u 14.00 organizuje vođenje kroz izložbu savremene umetnosti Angole „Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja“ koje će održati istoričarka umetnosti Ana Knežević, koja je deo kustoskog tima izložbe.

Izložba predstavlja radove osam umetnika i dve umetnice iz Angole, a bavi se najrazličitijim temama kakve su restitucija afričkih predmeta, problemi angolske svakodnevice, pitanje sklapanja braka, sećanje na angolsku borbu za oslobođenje.

Od 17.00 do 18.00 MAU takođe organizuje i hip hop plesnu radionicu „Od pokreta do oblika“ za decu, mlade i sve one koji se tako osećaju. Uz kvalitetan angoski hip hop tokom radionice učićemo kako se kroz ovaj muzički žanr izražavaju osećanja, misli i sopstveni stav.

Radionicu vodi antropološkinja Aleksadra Gačić, koja se hip hop i kramp plesom bavi od 2011. godine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.