Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Državni posao – Velika seoba arhivatora
Premijera: Državni posao - Velika seoba arhivatora (foto: Državni posao / promo)
Premijera: Državni posao - Velika seoba arhivatora (foto: Državni posao / promo)

Premijera: Državni posao – Velika seoba arhivatora

Premijera najnovije predstave iz čuvenog serijala „Državni posao“, „Velika seoba arhivatora“ zakazana je za 6. oktobar 2022. od 20.00 u MTS dvorani.

Čuvena trojka Čvarkov (Dimitrije Banjac), Torbica (Nikola Škorić) i Boškić (Dejan Ćirjaković) po četvrti put će se okupiti pod „rediteljskom palicom“ Petra Jovanovića.

Ekipa koja je svojim humorom obišla ceo svet (oko 400 izvođenja) ovoga puta će se na humorističan način baviti problemom migracija u regionu.

U ovom pozorišnom komadu posmatramo Čvarkova, Torbicu i Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – magacin u malom mestu na Fruškoj gori.

Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u kojoj su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju“.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

Karte su u prodaji na blagajni MTS dvorane i putem tickets.rs.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.