Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Subvencije za kupovinu bicikala
Subvencije za kupovinu bicikala (foto: Pixabay)
Subvencije za kupovinu bicikala (foto: Pixabay)

Subvencije za kupovinu bicikala

Subvencije građanima za kupovinu bicikala obezbedio je Grad Beograd, a pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima je 5.000 dinara.

Nakon sprovedenog Javnog konkursa za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekta od javnog interesa iz oblasti koja je kao obaveza Grada definisana akcionim planom, odnosno drugim planskim dokumentima, a kojom se podstiče ostvarivanje ciljeva iz oblasti zaštite životne sredine, izabrano Udruženje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda će u ponedeljak 15. avgusta objaviti Javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta – „Kupi bajs!“.

Konkurs će biti objavljen na sajtu udruženja www.urbanlog.rs/kupibajs, kao i na sajtu Grada, u delu Gradski oglasi i konkursi, a zahtevi se podnose elektronski. Pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda.

Javni poziv će biti otvoren od 15. avgusta (u 8.00) do 15. novembra 2022, odnosno do utroška predviđenih sredstava. (Beoinfo)