Naslovna » BG servis » U Srbiji od 8. do 14. avgusta 2022. pojačana kontrola brzine kretanja vozila
Pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji (foto: Darwin Vegher / Unsplash)
Pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji (foto: Darwin Vegher / Unsplash)

U Srbiji od 8. do 14. avgusta 2022. pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće od 8. do 14. avgusta 2022. akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), najavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Saobraćajna policija će svakog dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 osoba.

Iz tog razloga, otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jeste jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.