Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Veritas Technologies po 17. put proglašen liderom Gartnerovog Magičnog kvadranta u segmentu rešenja za izradu rezervnih kopija i oporavak podataka preduzeća
Veritas Technologies
Veritas Technologies

Veritas Technologies po 17. put proglašen liderom Gartnerovog Magičnog kvadranta u segmentu rešenja za izradu rezervnih kopija i oporavak podataka preduzeća

Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u više oblaka, po 17. put proglašen je liderom Gartnerovog Magičnog kvadranta za izradu rezervnih kopija i oporavak podataka preduzeća.

Kompanija Veritas smatra da ovo priznanje dodatno potvrđuje njene investicije i posvećenost brzom tempu inovacija i isporučivanju najnaprednijih rešenja za zaštitu i oporavak kritičnih podataka najvećih svetskih kompanija.

Preduzeća se suočavaju sa neviđenim izazovom vođenja računa o do sada nezabeleženom rastu količine podataka širom sve složenijih multi-cloud okruženja, što dovodi do veće izloženosti napadima i povećanja pretnji rensomverom – što je jedan od najvećih poslovnih rizika današnjice. Veritas je jedinstveno pozicioniran da se pozabavi ovim izazovom.

Veritas nastavlja da usmerava inovacije dok sprovodi svoju viziju za isporučivanje Autonomnog upravljanja podacima, gde su podaci zaštićeni nevidljivo i automatski, bez ljudskog nadzora.

NetBackup 10 je prvo rešenje za zaštitu podataka u industriji koje je optimizovano za okruženja IT oblaka, a koje koristi veštačku inteligenciju (AI) i automatizaciju, omogućavajući IT-u da svoj fokus prebaci s dnevnih poslovnih operacija na sprovođenje transformacije.

Prednosti rešenja obuhvataju…

  • Automatizovane operacije: dinamično automatsko skaliranje oblaka, inteligentne politike u oblaku i detekcija anomalija zasnovanih na AI-u u kombinaciji pomažu u maksimalnoj efikasnosti i bezbednosti uz minimalan nadzor.
  • Arhitektura nativno prilagođena oblaku: Veritasova nanovoprojektovana tehnološka osnova NetBackup-a integriše novu Cloud Scale tehnologiju kako bi obezbedila jedinstveno, optimizovano za oblak, bezbedno iskustvo širom lokalnih, hibridnih i multi-cloud okruženja. Ona kombinuje snimke u oblaku sa elastičnom deduplikacijom i mogućnostima upravljanja životnim ciklusom podataka kako bi se značajno smanjili ukupni troškovi vlasništva.
  • Sajber bezbednost: NetBackup pruža višeslojni pristup bezbednosti, obezbeđujući nenadmašnu otpornost na rensomvere u slučaju napada, uključujući nepromenljivo skladištenje, skeniranje malvera i automatizovani, orkestrirani oporavak jednim klikom.
  • Fleksibilnost: NetBackup pruža više opcija instalacije klijentima, omogućavajući fleksibilnost pri izboru idealnog rešenja za svoje jedinstvene zahteve i scenarije korišćenja. Opcije uključuju samo softver, uređaje i SaaS rešenja.
  • Globalni domet: Veritas podržava velika preduzeća na globalnom nivou sa snažnim partnerskim ekosistemom, omogućavajući napredno korisničko iskustvo širom sveta.

Dipak Mohan, izvršni potpredsednik proizvoda u Veritasu, rekao je:

„Dok preduzeća nastavljaju da napreduju u svojim multi-cloud strategijama, sada im je važnije nego ikada pre da implementiraju rešenje za Autonomno upravljanje podacima koje automatski pronalazi i štiti podatke, bez obzira gde se oni nalaze, a sve to bez ljudskog angažovanja kako bi se povećala efikasnost i smanjila složenost. Veritas kontinuirano inovira i sprovodi korake da transformiše budućnosti upravljanja podacima autonomnim, cloud-optimizovanim rešenjima. Verujemo da prepoznavanje liderom u Gartnerovom magičnom kvadrantu za Enterprise Backup i Recovery softverska rešenja dodatno potvrđuje našu strategiju i tekuću posvećenost zaštiti kritičnih podataka naših klijenata, dosledno i efikasno, na bilo kom tipu oblaka u bilo kom obimu“.

Besplatnu kopiju kompletnog izveštaja Gartner Magic Quadrant za 2022. godinu za Enterprise Backup & Recovery softverska rešenja možete pogledati ovde.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.