Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 1-5. avgust 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 1-5. avgust 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 1. do 5. avgusta 2022: pretežno sunčano i toplo, sa više od 30 stepeni biće tokom cele radne nedelje.

Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i reumatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.24 / 20.04;
  • (utorak) 5.25 / 20.03;
  • (sreda) 5.26 / 20.01;
  • (četvrtak) 5.27 / 20.00;
  • (petak) 5.28 / 19.59.

U ponedeljak u Beogradu jutro prijatno (17 °C). Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura biće 29 °C. Duvaće umeren severozapadni vetar. Vrednost UV indeksa: 7 (visoka).

Ako putujete van Beograda… u celoj zemlji biće pretežno sunčano i toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, najviša od 26 do 30 stepeni.

Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura 19 stepeni. Vetar slab, severni. Najviša dnevna temperatura biće 31 stepen.

U sredu uglavnom sunčano i toplije. Predveče blagi razvoj oblačnosti. Temperatura će biti od 20 do 32 stepena.

U četvrtak, tokom celog dana biće sunčano i veoma toplo. Duvaće slab severni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 34 °C.

U petak veoma toplo u Beogradu. Temperatura od 22 do 36 °C. Duvaće slab istočni vetar.

Uslediće veoma topla subota i prijatna, ali oblačna (i kišovita) nedelja.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.