Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 22-26. avgust 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza, 22-26. avgust 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 22. do 26. avgusta 2022: pretežno oblačno tokom cele nedelje, sa povremenim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Zadržava se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije. Pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.48 / 19.33;
  • (utorak) 5.49/ 19.31;
  • (sreda) 5.51 / 19.29;
  • (četvrtak) 5.52 / 19.28;
  • (petak) 5.53 / 19.26.

U ponedeljak u Beogradu, osim u prepodnevnim satima u pojedinim delovima grada, neće padati kiša, ali će biti pretežno oblačno. Vetar umeren, severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće 25 stepeni.

Ako putujete van Beograda… u celoj Srbiji biće pretežno oblačno i sveže, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 18, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak meteorolozi očekuju kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom tokom celog dana. Vetar će biti umeren, severozapadni, a temperatura će se kretati od 17 do 26 stepeni.

U sredu – još jedan oblačan i kišovit dan. Jutarnja temperatura će biti 18, a maksimalna dnevna 28 °C. Vetar – slab, severozapadni.

U četvrtak, tokom celog dana oblačno sa povremenim sunčanim intervalima. Samo u pojedinim delovima Beograda moguća je slaba kiša. Duvaće slab zapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 29 °C.

U petak, oblačno sa dužim sunčanim intervalima i za nijansu toplije. Temperatura od 20 do 31 °C. Duvaće slab zapadni vetar.

Uslediće prijatan vikend bez kiše sa temperaturama do 30 stepeni.

(danubeogradu.rs)