Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 29. avgust – 2. septembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 29. avgust – 2. septembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 29. avgusta do 2. septembra 2022: uglavnom oblačno sa kražim sunčanim intervalima ali i kišom do kraja radne nedelje.

Smirivanje biometeorološke situacije pogodovače većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje opreznost.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.57 / 19.20;
  • (utorak) 5.58/ 19.19;
  • (sreda) 5.59 / 19.17;
  • (četvrtak) 6.00 / 19.15;
  • (petak) 6.01 / 19.13.

U ponedeljak u Beogradu, pretežno oblačno uz popodnevnu kišu na lokalu. Vetar slab, severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće 28 stepeni.

Ako putujete van Beograda… promenljivo oblačno i nestabilno mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U pojedinim delovima zemlje očekuje se i grad. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 31 stepena.

Tokom jutra u Šumadiji i Pomoravlјu oblačno sa plјuskovima i grmlјavinom s tendencijom premeštanja dalјe na istok ka Borskom i Zaječarskom okrugu. U Banatu postepeni prestanak padavina.

Na Dunavu nizvodno od Novog Sada i na Savi vodostaji se nalaze ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak će biti pretežno oblačno, a meteorolozi očekuju kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom tokom podneva i uveče. Vetar će biti slab, severozapadni, a temperatura će se kretati od 19 do 28 stepeni.

U sredu – još jedan pretežno oblačan i kišovit dan, ali sa malo dužim sunčanim intervalima. Jutarnja temperatura će biti 18, a maksimalna dnevna 28 °C. Vetar – slab, severozapadni.

U četvrtak, prvog školskog dana 2022/23. biće oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Samo u pojedinim delovima Beograda moguća je slaba kiša. Smenjivaće se slab zapadni i severni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 26 °C.

U petak, promenljivo oblačno sa kišom u pojedinim delovima grada. Temperatura od 16 do 25 °C. Duvaće slab severozapadni vetar.

Uslediće prijatan vikend bez kiše sa temperaturama do 26 stepeni.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.