Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 8-12. avgust 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 8-12. avgust 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 8. do 12. avgusta 2022: prva dva radna dana su sa pljuskovima i grmljavinom, a onda prijatno – do 30 stepeni.

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na osetlјive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolјa. U saobraćaju je potrebna povećana pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.32 / 19.55;
  • (utorak) 5.33 / 19.53;
  • (sreda) 5.34 / 19.52;
  • (četvrtak) 5.35 / 19.50;
  • (petak) 5.36 / 19.49.

U ponedeljak u Beogradu posle prijatnog jutra, oko podneva i kasnije popodne očekuje se naoblačenje i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće 30 stepeni.

Ako putujete van Beograda… u ponedeljak i utorak očekuju se lokalne obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar. Jutarnja temperatura od 16 do 21, najviša od 30 na severu do 35 stepeni na jugu i istoku.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak kiša će padati i u toku noći i povremeno tokom celog dana, a duvaće severozapadni vetar promenljive jačine. U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni plјuska. Temperatura će biti od 20 do 28 stepeni.

U sredu – razvedravanje, pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, povremeno umeren, severozapadni. Temperatura će biti od 20 do 27 stepeni.

U četvrtak, tokom celog dana pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab severozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 27 °C.

U petak, takođe, pretežno sunčano i toplo u Beogradu. Temperatura od 18 do 30 °C. Duvaće slab severni vetar.

Uslediće prijatna subota i kišovita nedelja sa osetnim padom temperature.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.