Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 13. i 14. avgust 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 13. i 14. avgust 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 13. i 14. avgust 2022: uz osetan pad temperature, biće uglavnom oblačno, sa povremenom kišom.

Vremenska prognoza za subotu, 13. avgust 2022.

  • Sunce izlazi u 5.38, a zalazi u 19.47.
  • UV indeks: 5 (umeren)

U Beogradu će tokom celog dana biti pretežno oblačno, uz temperaturu od 18 do 25 stepeni. Duvaće slab povremeno umeren severozapadni vetar. U pojedinim delovima grada povremeno će padati kiša.

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije.

Ako idete van Beograda, u celoj zemlji biće pretežno oblačno i svežije, u većem delu sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom u centralnim i južnim delovima Srbije za dane vikenda će se intenzivirati uz količinu padavina u subotu lokalno iznad 30 mm za 24 sata, a u nedelјu iznad 20 mm za 12 sati. Više padavina će biti u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Vremenska prognoza za nedelju, 14. avgust 2022.

  • Sunce izlazi u 5.39, a zalazi u 19.46.
  • UV indeks: 4 (umeren)

Tokom cele noći u većem delu Beograda padaće kiša. Tokom dana uglavnom oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. U popodnevnim satima u pojedinim delovima grada ponovo će biti pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti od 17 do 24 °C. Duvaće umeren, povremeno jak zapadni ili severozapadni vetar.

Sledeće sedmice osetniji porast temperature uz postepeno razvedravanje od ponedelјka, a najtopliji dani će biti četvrtak i petak, 18. i 19. avgust, kada se ponovo očekuje da maksimalna temperatura bude oko i iznad 35 °C.

(danubeogradu.rs)