Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 20. i 21. avgust 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 20. i 21. avgust 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 20. i 21. avgust 2022: uz osetan pad temperature, biće uglavnom oblačno, sa povremenom kišom.

Vremenska prognoza za subotu, 20. avgust 2022.

  • Sunce izlazi u 5.46, a zalazi u 19.36.
  • UV indeks: 4 (umeren)

U Beogradu će tokom celog dana biti oblačno sa retkim sunčanim intervalima, uz temperaturu od 20 do 29 stepeni. Duvaće slab povremeno umeren i jak severozapadni vetar. U pojedinim delovima grada povremeno će biti pljuskova sa grmljavinom tokom celog dana. Takođe, do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje koncentracija.

Ako idete van Beograda, do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelјu plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Vremenska prognoza za nedelju, 21. avgust 2022.

  • Sunce izlazi u 5.47, a zalazi u 19.35.
  • UV indeks: 2 (nizak)

Tokom noći u većem delu Beograda padaće kiša. Tokom dana uglavnom oblačno sa povremenom kišom, a u pojedinim delovima grada biće i pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti od 19 do 27 °C. Duvaće umeren, povremeno jak zapadni vetar.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.