Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 6. i 7. avgust 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 6. i 7. avgust 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 6. i 7. avgust 2022: prvog vikenda osmog meseca biće veoma toplo, a nedelju uveče – kiša.

Vremenska prognoza za subotu, 6. avgust 2022.

  • Sunce izlazi u 5.29, a zalazi u 19.58.
  • UV indeks: 8 (veoma visok)

U Beogradu će u noći između petka i subote biti vedro, a temperatura se neće spuštati ispod 20 stepeni. Već posle devet ujutru biće 26 stepeni. Duvaće slab severni vetar. Na celom području Beograda biće veoma toplo sa najvišom temperaturom oko 35 °C.

Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.
Kako da se zaštitite od ekstremne vrućine pročitajte na OVOM LINKU.

Ako idete van Beograda, u celoj zemlji biće sunčano i veoma toplo uz slab razvoj dnevne oblačnosti u planinskim predelima. Vetar slab do umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 12 do 20, najviša dnevna od 33 do 36 stepeni. Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Vremenska prognoza za nedelju, 7. avgust 2022.

  • Sunce izlazi u 5.31, a zalazi u 19.56.
  • UV indeks: 5 (umeren)

Tokom noći biće vedro, uz oko 22 stepena, a ujutru i nekoliko stepeni više. Pretežno sunčano i veoma toplo vreme zadržaće se do kasnih popodnevnih sati. Temperatura će biti do 33 °C. Duvaće umeren, povremeno jak zapadni ili severozapadni vetar. Posle 20.00 u pojedinim delovima Beograda biće pljuskova sa grmljavinom.

Do srede će biti povremenim kratkotrajnih pljuskova u Beogradu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.