Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Zatvorena je letnja sezona 2022. na Adi Ciganliji
Ada Ciganlija (foto: Milan Miljević)
Ada Ciganlija (foto: Milan Miljević)

Zatvorena je letnja sezona 2022. na Adi Ciganliji

Letnja sezona na Adi Ciganliji zatvorena je sinoć, 28. avgusta 2022. u 19.00, pa više neće biti spasilaca na kupalištu, najavili su u JP „Ada Ciganlija“.

Uprava ovog preduzeća je za Novosti saopštila da su tokom prethodnih meseci spasioci imali 14 intervencija u delovima koji su bili obeleženi za kupanje.

Omiljeno mesto Beograđana tokom leta, obišao je veliki broj posetilaca. Ove godine oni su uživali u mnogobrojnim sadržajima, kao što su besplatna školica plivanja ili časovi joge…

– Iskustvo nam govori da će ljubitelji plivanja i sunčanja dolaziti sve dok traje lepo vreme, uvek ima i neposlušnih posetilaca koji krše pravila ponašanja na Adi – rekli su u JP „Ada Ciganlija“.

– Apelujemo na sve one koji odluče da posle nedelje dođu na Savsko jezero, da ne ulaze u vodu jer neće biti ni spasilačkih ni ekipa Hitne pomoći, koji će im priteći u pomoć. Dakle, svaki ulazak u vodu biće isključivo na sopstvenu odgovornost. Preporučujemo da iskoriste ostale sadržaje na Adi i da tako provedu prijatno i kvalitetno vreme u prirodi.

Ove godine nadležni su veliku pažnju posvetili bezbednosti na plažama. O kupačima je svakodnevno brinulo od 40 do 60 spasilaca.

Nažalost, ovogodišnje leto na Adi obeležila je i jedna tragedija. Krajem jula u Savskom jezeru utopio se A. S. (19), nakon skoka sa pedaline u delu jezera koje nije predviđeno za kupanje.

  • Tokom sezone, Adu Ciganliju je posetilo oko tri miliona ljudi, što je očekivan broj s obzirom na prethodna iskustva i popularnost beogradskog mora.
  • Plava zastava se vijorila jedanaesti put. Ona predstavlja simbol čistoće i visokog kvaliteta vode u Savskom jezeru, ali i same bezbednosti na kupalištu.
  • Spasilačka služba, brinući o bezbednosti posetilaca, imala je 14 uspešnih intervencija i jednu uspešnu reanimaciju.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.