Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Žestoka muzička jesen 2022. u MTS dvorani
Žestoka muzička jesen u MTS dvorani: Divlje jagode (foto: Wood)
Žestoka muzička jesen u MTS dvorani: Divlje jagode (foto: Wood)

Žestoka muzička jesen 2022. u MTS dvorani

Bendovi visokog muzičkog kalibra proslavljaju svoje višedecenijske jubileje, a neki će i prvi put nastupiti na sceni MTS dvorane.

Posle dugoisčekivanog koncerta sastava Kings of Convenience zakazanog za 18. septembar, publika će zakoračiti u još hladniji period ovog godišnjeg doba uz neobičan žanrovski spoj muzičkih pravaca i imati suret sa domaćim, ali i svetskim imenima.

Naime, na samom startu oktobra, beogradskoj publici će se posle čak četiri godine celovečernjim koncertom predstaviti The Beastbeat – The Beatles Tribute bend, koji će nastupiti povodom 60. godišnjice izdavanja prvog singla The Beatle, „Love Me Do“.

Bend koji već 17 godina nastupa kako širom Srbije, tako i u čitavoj Evropi, podsećajući publiku na najveću pop senzaciju 20-og veka, Beograđane će obradovati nekim od najvećih hitova Bitlsa iz svih stvaralačkih faza benda, a pored poznate četvorke The Bestbeat-a u izvođenju numera će učestvovati i 20-očlani simfonijski orkestar!

Jubilej, 45 godina postojanja u MTS dvorani će 8. oktobra proslaviti i čuveni hard rock bend Divlje jagode. Na koncertu u mts Dvorani publika će se zajedno sa čuvenom šestorkom podsetiti neprolaznih hitova kao što su „Jedina moja“, „Krivo je more“, „Marija“, „Ne želiš kraj“, „Zauvjek tvoj“, „Kako si topla i mila“; “ Motori“, „Šejla“, „Kap po kap“, „Let na drugi svijet“…

Već 14. oktobra, na scenu MTS dvorane vraća se posle tri godine i dva velika uspešna koncerta u srpskoj prestonici (2018. i 2019), proslavljeni splitski tenor Goran Karan. Ovdašnju publiku će opet obradovati hitovi „Vagabundo“, „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“. „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“, ali i najnoviji singl „Ne da mi pisma“ kojom se predstavio na ovogodišnjem letnjem Splitskom festivalu.

Samo dan kasnije, 15. oktobra, predvodnici moderne balkanske pop-rock scene, bend Ničim izazvan, prvu deceniju rada obeležiće velikim beogradskim koncertom. Proslava jubileja je naime započela objavljivanjem EP-ja „Pokorimo noć“ na kojem se nalaze četiri nove pesme, od kojih se kao radijski hit već pokazala pesma „Mesto za prve poljupce“.

Odmah iza toga, 19. oktobra, biće održan koncert kragujevačkog kultnog hard rok benda Osvajači, poznatim po pesmama „S kim čekaš dan“, „Maska“, „Krv i led“, „Pronađi me“, „Gde da pobegnem“…

Na sceni MTS dvorane, svoj najveći nastup do sada imaće i regionalno popularan sastav Elemental, koji će 22. oktobra nastupiti u kultnoj dvorani. Beogradska publika će jedan od najatraktivnijih koncertnih sastava, koji na sceni živi preko 20 godina, moći da čuje u jednoj od najakustičnijih sala u regionu prvi put.

Posebno mesto u svojim srcima, rokenrol publika čuva i za svetski poznati bend Uriah Heep koji će proslaviti 50 godina postojanja 26. oktobra. Brojni ljubitelji čuvenog benda, svih generacija ponovo će moći da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike: „Lady In Black“, „July Morning“, „Easy Livin“, „Sunrise“…

A svetski poznat izvođač sevdalinki Božo Vrećo, vraća se ponovo pred beogradsku publiku koncertnim nastupom 2. novembra. Umetniku čarobnog glasa, poznatom po a kapela izvođenju sevdalinki i kombinacijama tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza,kao i originalnim nastupima, ovo će biti treći solo nastup na kultnom mestu.

Prodaja ulaznica na blagajni MTS dvorane i na tickets.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.