Naslovna » Izlasci » Festivali » 12. Čelo fest u Beogradu
12. Čelo fest: Petar Pejčić (foto: promo CEBEF)
12. Čelo fest: Petar Pejčić (foto: promo CEBEF)

12. Čelo fest u Beogradu

Čelo fest, festival posvećen umetnosti sviranja na violončelu, dvanaesti put će biti održan u Beogradu od 19. do 25 septembra 2022.

Prošlogodišnje izdanje festivala nazvano „Buđenje“ ponovo nam je dovelo na beogradske scene izuzetne inostrane goste violončeliste, a uz njih su uvek bile i naše brojne snage, kako mladih, tako i iskusnijih srpskih violončelista.

Ove godine u Beogradu će svirati kolumbijski majstor violončela i laureat najvećih svetskih takmičenja Santjago Kanjon-Valensija, srpski violončelista Petar Pejčić, koji je laureat i najmlađi finalista poslednjeg izdanja Takmičenja Kraljice Elizabete, kao i naš ansambl najboljih srpskih violončelista.

Po tradiciji biće održano nekoliko majstorskih kurseva i prezentacija.

Čelo fest biće zvanično otvoren 19. septembra, kada od 20.30 publiku u Atrijumu Kapetan Mišinog zdanja očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla Viva Čelo koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF-a.

U oktetu najboljih srpskih violončelista, koji će upriličiti bogat program, nalaze se, pored Dragana Đorđevića, Sandra Belić, Marko Miletić, Jan Kristof, Dejan Božić, Nevena Busarac, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković

Na programu koncerta će se naći dela sledećih kompozitora: Villja-Lobos, Pjacola, Kajzer-Lindeman, Fore, Šostakovič, Norman/Bart, Bakaraš, Poper.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Takođe, za koncert otvaranja Čelo FEST-a, moguće je kupiti ulaznice na veče koncerta od 18.00 na ulazu u koncertni prostor.

12. Čelo fest – program

Ponedeljak, 19. septembar 2022. (20.30) – Atrijum Kapetan Mišinog zdanja

 • Otvaranje (u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u alternativnom prostoru; organizator će najaviti na svom sajtu)
  Ansambl Viva Čelo
  Dragan Đorđević, Sandra Belić, Marko Miletić, Jan Kristof, Dejan Božić, Nevena Busarac, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković, violončela

Sreda, 21. septembar 2022. (20.00) – Atrijum Kapetan Mišinog zdanja

 • Koncert mladih čelista

Četvrtak, 22. septembar 2022. (20.00) – Sala Beogradske filharmonije

 • Petar Pejčić, violončelo; Natalija Mladenović, klavir

Nedelja, 25. septembar 2022. (20.00) – Sala Beogradske filharmonije

 • Santjago Kanjon-Valensija, violončelo

Majstorske kurseve održaće:

 • Atila Pastor,
 • Danijela Milutinović Nenić,
 • Aleksandar Latković,
 • Santjago Kanjon-Valensija.

(danubeogradu.rs)