Naslovna » Izlasci » Akcije » Evropska nedelja mobilnosti: Krećimo se kvalitetnije
Evropska nedelja mobilnosti: Krećimo se kvalitetnije
Evropska nedelja mobilnosti: Krećimo se kvalitetnije

Evropska nedelja mobilnosti: Krećimo se kvalitetnije

Evropska nedelja mobilnosti, manifestacija čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija, počeće na Zemunskom keju, u petak, 16. septembra 2022.

Ovogodišnja tema je bolja povezanost, pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije“, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Već narednog dana, 17. septembra, u Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun u Kosovskoj 9 biće izloženi dečji radovi. Potom će 18. septembra biti održana škola veslanja u saradnji sa Veslačkim klubom Galeb.

Za naredni dan planirano je izvođenje predstave „Pažljivko“ u OŠ „Stanko Marić“ u Ugrinovcima, a od 16.00 na Zemunskom keju kod restorana „Venecija“ promocija biciklističkih staza i električnih trotineta.

Pešačka tura Zemunskim kejom planirana je za 20. septembar od 10.00.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U sklopu manifestacije narednog dana, 21. septembra, na Zemunskom keju biće održan javni čas o smanjenju zagađenja vazduha.

Za kraj manifestacije, koja se organizuje u više od 3.000 gradova iz 50 zemalja sveta, rezervisana je promocija urbanih džepova.

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom manifestacije Evropska nedelja mobilnosti je stvaranje navike korišćenja javnog prevoza i alternativnih prevoznih sredstava i smanjenje upotrebe fosilnih goriva u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u urbanim centrima.

Evropska nedelja mobilnosti 2022 – program

Evropska nedelja mobilnosti

(danubeogradu.rs)