Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival S.U.T.R.A: Digitalno zadovoljstvo
Festival S.U.T.R.A: Tanja Vujinovic the CORE AvantGarden
Festival S.U.T.R.A: Tanja Vujinovic the CORE AvantGarden

Festival S.U.T.R.A: Digitalno zadovoljstvo

Od 22. septembra do 7. oktobra 2022, u Muzeju nauke i tehnike biće organizovano 11. izdanje festivala S.U.T.R.A. pod sloganom „Digitalno zadovoljstvo“.

Najstarija manifestacija u Srbiji koja se bavi povezanošću nauke, umetnosti i tehnologije svečano će biti otvorena u četvrtak, 22. septembra u 19.00.

Festival S.U.T.R.A. će pružiti digitalno zadovoljstvo kroz tri forme: izložbu, predavanja/razgovore i istraživanje i pokušati promišljanjem i dijalogom da odvoji autentično od lažnog, štetno od korisnog, angažovano od monetizovanog.

Program festivala predstavlja publici najkvalitetnije umetnike. naučnike, psihijatre, psihologe, istraživače i praktičare.

U najnovijem izdanju festival S.U.T.R.A. ispituje kako se ostvaruje ljudska egzistencija u virtuelnim prostorima interneta. Fokus će biti na istraživanju pokušaja da se većina svakodnevnog funkcionisanja prenese, manifestuje i konzumira posredstvom digitalne tehnologije, kao i postojećeg softvera i sadržaja.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Namera autorskog tima festivala bila je da podjednako zaroni u sferu unutrašnjeg i interpersonalnog i osvetli šta se dešava na polju digitalnog između pojedinca i drugoga, te šta izranja iz njihove interakcije.

Kustos Ivan Stanić organizovao je izložbu „Digitalno zadovoljstvo“, na kojoj će biti predstavljeni sledeći umetnici: Arpad Pulai, Nataša Teofilović, Maja Obradović, Predrag Terzić, Nina Todorović, Milan Ličina, Stevan Kojić, Tanja Vujinović, Uroš Krčadinac, Dejan Vračarević i Darija Medić.

U subotu, 24. septembra od 11.00 u Muzeju nauke i tehnike biće priređeni „Razgovori“. Urednica je Maja Lajon, a učesnici Ivanka Dunjić Jovanović, Zorica Tomić, Olivera Vuković, Danilo Pešić, Dobrinka Kuzmanović, Aleksandra Džambić, Željko Jovandić.

Biće predstavljeni i rezultati najnovijeg istraživanja „Iskustva mladih na Internetu“, Olivera Toškovića i Dobrinke Kuzmanović.

Ulaz na programe je slobodan. (danubeogradu.rs)