Naslovna » Porodica » Grad Beograd obezbedio novčanu pomoć za roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca
Novčana pomoć za roditelje (foto: Pixabay)
Novčana pomoć za roditelje (foto: Pixabay)

Grad Beograd obezbedio novčanu pomoć za roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca

Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedili su sredstva za pomoć porodicama trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić istakla je da roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca od 22. septembra 2022. godine mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda.

– Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji osnovaca dve prosečne zarade, a roditelji srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2021. godini bilo je 107 porodica sa ukupno 338 dece, a od toga je 90 porodica sa trojkama, odnosno 270 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, kao i 16 porodica sa duplim blizancima, odnosno 64 dece – rekla je Aleksandra Čamagić.

Ona je istakla da se zahtev i potrebna dokumentacija podnose u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Ruska ulica 4.

– Pozivamo sve roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca da podnesu neophodnu dokumentaciju, a nadamo se da će broj prijavljenih biti veći nego prošle godine – zaključila je sekretarka Čamagić.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona: 011/2650-329. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.