Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » KC „Čukarica“: Arapski svet u Beogradu
Predavanje "Arapski svet u Beogradu" (foto: KC "Čukarica")
Predavanje "Arapski svet u Beogradu" (foto: KC "Čukarica")

KC „Čukarica“: Arapski svet u Beogradu

U saradnji sa Arapskim kulturnim centrom, danas je u Kulturnom centru „Čukarica“, održano prvo predavanje iz ciklusa „Arapski svet u Beogradu“.

U okviru projekta „Ceo svet u Beogradu“ biće priređeno još nekoliko predavanja o istoriji, geografiji, običajima i kulturi arapskih zemalja.

Na samom početku učenicima čukaričkih osnovnih škola, OŠ „Plavi krug“, OŠ „Miloš Crnjanski“, OŠ „Ljuba Nenadović“ i OŠ „Đorđe Krstić, obratio se ambasador Palestine u Beogradu, Mohamed Nabhan.

Ambasador je pozdravio sve prisutne, zahvalio se direktoru KC „Čukarica“ na podršci u realizaciji ovog programa koji je, po njegovim rečima, značajan za bolje razumevanje i upoznavanje raznolikosti arapskog sveta koga čine 22 zemlje, koje se prostiru na teritoriji severne Afrike i jugozapadne Azije.

Prisutne je pozdravio i direktor KC „Čukarica“, Miodrag Rakočević, rečima da je ovo samo naš mali doprinos u širenju i negovanju kultura drugih naroda.

Učenici su sa pažnjom pratili predavanje i pokazali zavidno znanje o zemljama arapskog sveta. U pauzi između predavanja, koje je održala filolog arapskog jezika Miljana Šurlan, đaci su imali priliku da probaju neke specijalitete koje je za njih pripremila autentična libanska pekara „Furuna“.

Na kraju ovog tročasovnog druženja održana je radionica na kojoj su učenici pisali svoja imena na arapskom jeziku i govorili o rečima koje su prisutne u našem govoru a potiču iz arapskog sveta.

Naredno predavanje je 20. oktobra. (danubeogradu.rs)