Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“
Ada Međica (foto: Nenad Mandić)
Ada Međica (foto: Nenad Mandić)

Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“

U subotu, 3. septembra 2022, biće održan Šesti međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“, saopštili su iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Takmičenje organizuju Sportsko udruženje za razvoj sporta i sportske rekreacije „Trofej“, Plivački savez Beograda i Savez za daljinsko-maratonsko i masters plivanje.

Maraton je poseban i vrlo specifičan po tome što se pliva oko ostrva Ada Međica nizvodno, a i uzvodno, po čemu je jedinstven u regionu. Plivači mogu da izaberu da se takmiče u jednoj od tri trke. Distanca od 1.250 metara se pliva nizvodno od gornjeg špica ostrva do donjeg.

Za spremnije i iskusnije plivače, rekreativce i one koji mogu da izdrže, pliva se i ceo krug oko ostrva u dužini od 2.500 metara. Trka od dva kruga oko ostrva u dužini od 5.000 metara predviđena je za profesionalce. Sve tri trke prate profesionalni kajaci i čamci, uz pratnju ronilačke i sanitetske službe.

Pravo nastupa imaju svi prijavljeni domaći i strani takmičari, bez ograničenja, u 18 kategorija u ženskoj i muškoj konkurenciji. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.