Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Nun Of Your Business
Novi filmovi u bioskopima: Nun Of Your Business
Novi filmovi u bioskopima: Nun Of Your Business

Novi filmovi u bioskopima: Nun Of Your Business

Hrvatsko-srpski dokumentarni film „Nun Of Your Business“ prikazivaće se u pojedinim beogradskim bioskopima od četvrtka, 8. septembra 2022.

Dve mlade časne sestre upoznaju se na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekada smatrale utočištem utehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj meri nego što su očekivale.

Razočarane crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih ostrva gde se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Dokumetarac je osvojio nagradu za najbolji film u programu „Paralele i sudari“ 28. Festivala evropskog filma na Paliću 2021, nagradu „Maslačak“ za najbolji film u regionalnoj konkurenciji na Međunarodnom fesrtivalu UnderhillFest 2021 u Podgorici, kao i nagradu prublike na Zagrebdoksu.

Originalni naziv filma: Nun Of Your Business. Početak prikazivanja: 8. septembar 2022. Dužina trajanja: 72 minuta. Države i godina proizvodnje: Hrvatska, Srbija / 2020. Žanr: dokumentarni. Pojavljivanja: Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak. Rediteljka: Ivana Marinić Kragić.
(danubeogradu.rs)