Naslovna » Izlasci » Film » Remasterovana verzija kultnog filma „Avatar“ u bioskopima širom Srbije
Remasterovana verzija kultnog filma "Avatar" u bioskopima širom Srbije
Remasterovana verzija kultnog filma "Avatar" u bioskopima širom Srbije

Remasterovana verzija kultnog filma „Avatar“ u bioskopima širom Srbije

Od četvrtka, 22. septembra 2022, u bioskopima širom Srbije prikazivaće se remasterovana i nadograđena verzija kultnog filma „Avatar“.

Posle trinaest godina spremno dočekujemo nastavak sage o Avatarima sa egzotične planete Pandora, ali pre premijere nastavka „Avatar: Put vode“ (Avatar: The Way of Water) koja je zakazana za 15. decembar, „20th Century Studios“ je pripremio iznenađenje za sve verne fanove – novu verziju prvog dela sage „Avatar“ u 4K formatu i sa HDR zvukom, spremnu za IMAX bioskopski užitak. Svi ljubitelji filma će moći da uplove u futurističku 3D avanturu u 2154. godinu, smeštenu na planetu Pandoru.

Reditelj Džejms Kameron je 2009. godine napravio film koji će ubrzo postati najisplativiji film svih vremena. Pre trinaest godina tim filmom je otpočelo bioskopsko uživanje u 3D formatu, koje će ove godine sa ponovnom distribucijom filma biti na još višem nivou, kako bi se publika spremila za nastavak filma koji ih očekuje krajem godine, a za koji je reditelj ostvarenja obećao da će pomeriti granice doživljaja filma u bioskopskim salama.

Podsetimo, glavne uloge u filmu poverene su Semu Vortingtonu, Zoe Saldani, Sigurni Viver, Kejt Vinslet, Mišel Rodriges, Stivenu Langu i Đovaniju Ribisiju.

Film je nagrađen sa čak tri prestižne nagrade Oskar i to za: kinematografiju, umetničke direktore i za najbolju primenu vizuelnih efekata.

Originalni naziv filma: Avatar. Početak prikazivanja: 22. septembar 2022. Dužina trajanja: 163 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2009. Žanr: naučna-fantastika, avantura. Uloge: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang. Reditelj: James Cameron.
(danubeogradu.rs)