Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu, 24. i 25. septembra 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu: penjanje uz konopac (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu: penjanje uz konopac (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu, 24. i 25. septembra 2022.

Najavljujemo sportska takmičenja u Beogradu za vikend, 24. i 25. septembra 2022: penjanje uz konopac, Trofej Beograda u bejzbolu i boćanju…

Penjanje uz konopac

Otvoreno sokolsko prvenstvo Beograda u penjanju uz konopac biće održano 24. septembra od 11.00 u sali Sokolskog doma Batajnica, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Takmičenje je pojedinačno i održava se u muškoj i ženskoj konkurenciji. Konopac je dužine pet metara, a takmičenje vodi sudijska ekipa od tri člana.

Uzrasne kategorije: predškolci, 1-4. razred osnovne škole (zelena oznaka), 5-6. razred osnovne škole (zelena oznaka), 7-8. razred osnovne škole (plava oznaka), 1-4. razred srednje škole (bela oznaka), seniori I (od 18 do 27 godina) – crvena oznaka, kao i seniori II (sokolski veterani) preko 27 godina (crvena oznaka).

Inkluzivni turnir u pikadu

Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd, u saradnji sa GO Zvezdara i SC „Olimp-Zvezdara“, u subotu 24. septembra od 10.00 do 12.00, organizovaće inkluzivni turnir u pikadu koji će biti održan u SC „Olimp-Zvezdara“ (Vjekoslava Kovača 11).

Na turniru, koji se održava u okviru programa „Put do novih dogovora“, nastupiće članovi udruženja osoba sa invaliditetom sa Zvezdare, Vračara, Novog Beograda, iz Obrenovca i drugi. Turnir, koji ima inkluzivni karakter, biće završen podelom nagrada, medalja, pehara i zahvalnica, nakon koje će takmičari i posetioci imati priliku da se druže i razmene iskustva.

Trofej Beograda 2022 u bejzbolu

Na bejzbol terenu na Adi Ciganliji 24. i 25. septembra od 10.00 biće održan 20. Trofej Beograda u bejzbolu.

Učestvovaće šest ekipa iz Srbije i Hrvatske, sa oko 140 mališana uzrasta do 13 godina.

Bejzbol savez Beograda takmičenje organizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

Dan čistih planina 2022 na Rajcu

U subotu i nedelju, 24. i 25. septembra 2022, biće održana sportska manifestacija Dan čistih planina 2022 u okviru koje i Trofej Beograda u planinarstvu.

Ove godine, manifestacija na Rajcu je kategorisana kao republička akcija od posebnog značaja za Planinarski savez Srbije.

Trofej Beograda je, u stvari, klupski višeboj za mlađe kategorije.

Detaljan program, pešačke relacije, prijavne obrasce, način prijavljivanja, pravila učešća i takmičenja u vezi sa ovom manifestacijom i pojedinim takmičarskim disciplinama možete dobiti i pogledati ovde.

Teniski turnir Dijabetes Open

Dijabetes Open 2022

Udruženje Plavi krug tradicionalno organizuje teniski turnir – Dijabetes Open u saradnji sa Teniskom akademijom Tipsarević uz podršku Teniskog saveza Beograd.

Cilj takmičenja je da se podigne svest o važnosti fizičke aktivnosti i pozitivnim uticajima koje ona ostvaruje na organizam, ali kako bi i na ličnom primeru pokazali da se osobe sa dijabetesom bave fizičkom aktivnošću na različite načine.

Turnir će se održati 24. (od 12.00) i 25. septembra 2022. (10.00) na terenima Teniske akademije Tipsarević (Vjekoslava Kovača 11, SC „Olimp-Zvezdara“).

Trofej Beograda u boćanju

Boćarski savez Beograda, pod pokroviteljstvom i uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, organizovaće 20. jubilarni Trofej Beograda 2022 na terenima Boćarskog kluba Lasta, u subotu, 24. septembra od 9.00 do 15.00.

Pravo učešća imaju svi igrači boćarskih klubova Beograda mlađi od 20 godina. Igraju se discipline „pojedinac“ i „precizno izbijanje“. Pobednicima u ove dve discipline slede prigodne nagrade, pehari i medalje.

Trofej Beograda 2022 u borilačkim veštinama

XXI Kyokushin Belgrade trophy, veče borilačkih veština, biće održano 24. septembra 2022. u Sportskoj hali „Radivoje Korać“.

Na manifestaciji će biti oko 100 učesnika, a u takmičarskom delu nastupiće najbolji juniori iz Srbije, Republike Srpske, Poljske i Rumunije.

Eliminacione borbe počinju u 11.00, svečano otvaranje je u 17.00, posle čega će uslediti polufinale i finale.

Trofej Beograda u golbalu

U Sportskoj sali Škole za slepe „Veljko Ramadanović“ 24. septembra 2022. održaće se Trofej Beograda u golbalu, najpopularnijem sportu za slepe.

Osim domaćina ovog takmičenja, Golbal kluba Mladost, koji predstavlja pravi podmladak ovog sporta u Srbiji, nastupiće još i ekipe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Organizatori takmičenja su Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Golbal klub Mladost, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Otvoreni sokolski biciklistički kup 2022.

Biciklistički kup (foto: beograd.rs)
Foto: beograd.rs

Otvoreni sokolski biciklistički kup biće održan u subotu, 24. septembra 2022. od 10.00, na Ušću, u Parku prijateljstva.

Tokom kupa, na stazi izolovanoj od saobraćaja, održaće se niz trka za sve uzraste. Cilj aktivnosti je promovisanje biciklizma kao zdravog vida provođenja slobodnog vremena, posebno kod dece i omladine.

Trofej Beograda 2022 u ragbiju

Trofej Beograda u ragbiju biće održan u nedelju, 25. septembra 2022. od 10.00, saopštili su iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Turnir će se održati na Adi Ciganliji, na terenima Beogradskog ragbi kluba Crvena zvezda, a očekuje se učešće od šest do devet domaćih i tri strane ekipe, sa skoro 200 učesnika.

Ove godine Trofej Beograda u ragbiju ima poseban značaj, jer se turnir organizuje u čast obeležavanja četrdeset godina od osnivanja BRK Crvena zvezda.

Trofej Beograda u kriketu

U nedelju, 25. septembra od 10.00, održaće se i Trofej Beograda u kriketu, na kriket terenu „Lisičiji jarak“.

Rekreativni balotaški turnir

Asocijacija „Sport za sve“ organizovaće 24. septembra 2022. od 11.00, Rekreativni balotaški turnir, u saradnji sa Balote klubom Kanarevo brdo.

Program će se održati na terenima Balote kluba Kanarevo brdo. Cilj programa je promovisanje boćarske igre kao rekreativne aktivnosti.

Pored ekipa iz Beograda, turniru će prisustvovati i ekipe iz Hrvatske i Slovenije.

Trofej Beograda u kuglanju

Međunarodni turnir u kuglanju Trofej Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, održaće se u ponedeljak, 26. septembra od 10.00 do 16.00, u kuglani u Banji Junaković. Očekuje se učešće ekipa i pojedinaca iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, odnosno oko 40 takmičara.

(Beoinfo)