Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Svetski dan turizma na Adi Ciganliji
Svetski dan turizma - Ada Ciganlija (foto: Milan Miljević)
Svetski dan turizma - Ada Ciganlija (foto: Milan Miljević)

Svetski dan turizma na Adi Ciganliji

Svetski dan turizma biće obeležen 27. septembra na Adi Ciganliji, a manifestacija je zakazana za dva dana ranije, u nedelju, 25. septembra 2022.

Sekretarijat za privredu sa nevladinom organizacijom IMPEV i Javno preduzeće „Ada Ciganlija“ kao domaćini zajedno uz podršku JKP „Beogradske pijace“ i drugih partnera, organizuju prezentaciju turističke ponude Ade od 11.00 do 17.00, kao i ponude cele Srbije i na taj način obeležava ovaj važan dan.

Kao i poslednje dve godine, Svetski dan turizma biće obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od deset top turističih atrakcija Beograda sa vrhunskom ponudom u prirodnom ambijentu i sportskim kapacitetima.

Događaj će biti održan u Kamen-gradu na Adi, kao i u prethodne dve godine, gde će biti postavljeni promotivni štandovi izlagača, a sa kamion-bine biće emitovani promotivni filmovi destinacija, kao i muzički program sa različitim izvođačima.

Budućnost turizma će ponovo biti u fokusu tokom ovogodišnjeg Svetskog dana turizma.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dok je oporavak sektora u toku, koji podržavaju predstavnici javnih i drugih institucija, Svetska turistička organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) će istaći priliku da ponovo razmislimo na koji način se bavimo turizmom. To znači: stavljanje ljudi i planete na prvo mesto i okupljanje svih, od vlada i preduzeća do lokalnih zajednica, oko zajedničke vizije koja će omogućiti razvoj održivijeg, inkluzivnijeg i otpornijeg sektora.

Organizatori sa zadovoljstvom pozivaju posetioce i učesnike da zajednički ponovo obeleže Svetski dan turizma na Adi Ciganliji kako bi poruka o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma i doprinosu koji ovaj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja postala još vidljivija. (danubeogradu.rs)