Naslovna » Izlasci » Sport » VIII Internacionalni dragon boat festival i četvrti Euro kup
Dragon boat festival
Dragon boat festival

VIII Internacionalni dragon boat festival i četvrti Euro kup

VIII Internacionalni dragon boat festival i četvrti Euro kup će biti održani 24. i 25. septembra 2022. kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji.

Svečano otvaranje festivala, u okviru kojeg će biti održano i Prvenstvo Srbije u dragon boat-u, biće upriličeno u subotu od 11.30, dok je start trka planiran u podne.

Na regatnoj stazi okupiće se više od 300 takmičara iz devet klubova, a pored domaćih ekipa očekuje se dolazak gostiju iz Irske, Rumunije, Hrvatske i Republike Srpske.

Takmičari će se nadmetati u trkama malih i standardnih „zmajevih čamaca“ u muškoj, ženskoj i miks kategoriji. U subotu će biti na programu trke na distanci od 500 metara, dok će se u nedelju takmičari nadmetati u trkama na 200 metara. Posada u malom čamcu broji 10 veslača, u standardnom njih 20, a tu su i neizostavni članovi posade – bubnjar i kormilar koji doprinose atraktivnosti ovog jedinstvenog spektakla na vodi.

Dragon boat festival

Već četvrtu godinu zaredom, u revijalnom delu festivala održaće se i trka „roze dama“ na kojoj će veslati žene koje su pobedile rak dojke, šaljući na taj način poruku o značaju prevencije, ranog otkrivanja i borbe protiv karcinoma dojke.

Organizator ove manifestacije je Srpski dragon boat savez, uz podršku Sekretarijata za privredu grada Beograda. (danubeogradu.rs)