Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 12-16. septembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 12-16. septembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 12. do 16. septembra 2022: biće malo i umereno oblačno do četvrtka sa temperaturama većim od 30 °C, a onda – kiša.

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim problemima. Meteoropatske reakcije u formi reumatskih bolova i promenlјivog raspoloženja očekuju se pretežno u severnim i istočnim delovima zemlјe. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.13 / 18.55;
  • (utorak) 6.14 / 18.53;
  • (sreda) 6.15 / 18.51;
  • (četvrtak) 6.17 / 18.49;
  • (petak) 6.18 / 18.47.

U ponedeljak u Beogradu, malo i umereno oblačno, a u pojedinim delovima grada pre podne i kasno uveče moguća je slaba kiša. Vetar jači, severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće 23 stepeni.

Ako putujete van Beograda… biće umereno i pretežno oblačno i iznad većeg dela suvo, a u zapadnoj Srbiji izolovona pojava slabe kiše. U Vojvodini ujutro i pre podne pretežno sunčano. Na planinama i kotlinama u zapadnoj, jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji magla koja smanjuje vidlјivost na ispod 600 m. Vetar umeren, na severu i istoku povremeno i jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 15, najviša od 22 do 25 stepeni.

Na Dunavu i Savi vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Lugomiru i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak će biti pretežno sunčano. Vetar će biti umeren i povremeno jak, severozapadni, a temperatura će se kretati od 13 do 24 stepeni.

U sredu – još jedan prijatan dan: biće malo i umereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura će biti 15, a maksimalna dnevna 29 °C. Vetar – umeren, jugozapadni.

U četvrtak, takođe, malo i umereno oblačno, a u popodnevnim satima značajnije naoblačenje. Duvaće slab jugoistočni vetar, koji će se predveče pojačati. Najviša dnevna temperatura biće 30 °C.

U petak, oblačno sa kišom ali i pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima grada. Temperatura od 19 do 27 °C. Duvaće umeren jugozapadni vetar.

Uslediće kišovita subota i sunčana nedelja.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.