Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 5-9. septembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 5-9. septembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 5. do 9. septembra 2022: biće pretežno sunčano do četvrtka sa temperaturama većim od 27 °C, a onda – kiša.

Nastavak povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Osobama sa respiratornim tegobama i srčanim bolesnicima se i dalјe savetuje izvestan oprez. Meteoropatske rekcije su moguće u blagoj formi. U saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.05 / 19.08;
  • (utorak) 6.06/ 19.06;
  • (sreda) 6.07 / 19.04;
  • (četvrtak) 6.08 / 19.02;
  • (petak) 6.09 / 19.00.

U ponedeljak u Beogradu, pretežno sunčano. Vetar slab, severoistočni. Popodne i uveče naoblačenje. Najviša dnevna temperatura biće 27 stepeni.

Ako putujete van Beograda… u pojedinim delovima zemlje – maglovito jutro. Tokom dana promenljivo oblačno, u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima, samo u brdsko-planinskim predelima ređa pojava kratkotrajne kiše. Vetar slab, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

Na Dunavu nizvodno od Novog Sada i na Savi uzvodno od Beograda vodostaji se nalaze oko i ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

U utorak će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab, istočni ili severoistočni, a temperatura će se kretati od 16 do 27 stepeni.

U sredu – još jedan prijatan dan: biće pretežno sunčano uz blago popodnevno naoblačenje. Jutarnja temperatura će biti 18, a maksimalna dnevna 29 °C. Vetar – slab, jugoistočni.

U četvrtak, takođe, pretežno sunčano, a u popodnevnim satima naoblačenje. Duvaće slab jugoistočni vetar, koji će se predveče pojačati. Najviša dnevna temperatura biće 30 °C.

U petak, promenljivo oblačno sa kišom ali i pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima grada. Temperatura od 20 do 28 °C. Duvaće umeren zapadni vetar.

Uslediće prijatan, ali oblačan vikend sa mogućom kišom u pojedinim delovima Beograda.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.