Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 10. i 11. septembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 10. i 11. septembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 10. i 11. septembar 2022: promenlјivo oblačno i nestabilno, povremeno sa plјuskovima i grmlјavinom.

Vremenska prognoza za subotu, 10. septembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.11, a zalazi u 18.58.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, sa lokalnim padavinama, ponegde i sa jačim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar jači, severozapadni. Popodne se očekuje više sunčanih intervala. Najviša dnevna temperatura biće 25 stepeni.

Nepovolјna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Ako idete van Beograda, biće manje padavina u odnosu na petak uz umeren i jak severozapadni vetar, dok će se u nedelјu padavine intenzivirati, posebno u krajevima južno od Save i Dunava. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 24 do 29 stepeni.

Na Dunavu nizvodno od Novog Sada i na Savi uzvodno od Beograda vodostaji se nalaze oko i ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Lugomiru i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Vremenska prognoza za nedelju, 11. septembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.12, a zalazi u 18.57.

Posle pretežno oblačnog prepodneva, u skoro svim područjima Beograda doći će do blagog razvedravanja. Temperatura će biti od 15 do 23 °C. Duvaće umeren severozapadni vetar.

Tokom prva dva dana radne nedelje biće pretežno oblačno uz mogućnost kratkotrajne kiše.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.