Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 17. i 18. septembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 17. i 18. septembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 17. i 18. septembar 2022: hladnije, povremeno kiša i plјuskovi s grmlјavinom sa uslovima za obilne padavine.

Vremenska prognoza za subotu, 17. septembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.19, a zalazi u 18.45.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, sa lokalnim padavinama, ponegde i sa jačim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar jači, severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće 16 stepeni.

Zadržavaju se relativno nepovolјne biometeorološke prilike. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Poremećaj sna, bolovi u kostima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se maksimalna opreznost u saobraćaju.

Ako idete van Beograda, grmlјavinski procesi se očekuju na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša koja će, uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar, biti intenzivnija u subotu uveče i u noći između subote i nedelje. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 15 do 24 stepena.

Na Dunavu i Savi vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Lugomiru i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Vremenska prognoza za nedelju, 18. septembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.20, a zalazi u 18.43.

Posle lokalnih padavina u toku noći, do kasnog popodneva u skoro svim područjima Beograda biće vedrije, sa dužim sunčanim intervalima. Temperatura će biti od osam do 19 °C. Duvaće jak zapadni ili severozapadni vetar.

Posle jednodnevnog razvedravanja, početkom naredne sedmice novo naoblačenje sa padavinama.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.