Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 3. i 4. septembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 3. i 4. septembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 3. i 4. septembar 2022: promenljivo oblačno, prvog dana bez kiše, a u nedelju se očekuju lokalni pljuskovi.

Vremenska prognoza za subotu, 3. septembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.02, a zalazi u 19.11.
  • UV indeks: 5 (nizak)

U Beogradu će biti više sunčanih intervala pre podne, sa petnaestak stepeni, ali će već od podneva biti pretežno oblačno, bez padavina. Vetar slab, povremeno umeren, zapadni. Najviša dnevna temperatura biće 24 stepena.

Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima, pogotovo onim sa anginom pektoris. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Ako idete van Beograda, biće promenljivo oblačno, suvo i toplije, na severu i zapadu Srbije sa dužim prepodnevnim sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša moguća je na istoku Srbije i u planinskim predelima. Vetar slab, promenljivog pravca, a u južnom Banatu i u pojačanju. Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepeni. U nedelju, nestabilno uz smenu sunčanih intervala i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Vremenska prognoza za nedelju, 4. septembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.04, a zalazi u 19.10.
  • UV indeks: 5 (nizak)

Posle pretežno oblačnog prepodneva, u pojedinim delovima Beograda doći će do naoblačenja i popodnevnih pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti od 16 do 26 °C. Duvaće slab, povremeno umeren istočni vetar.

Tokom prva tri dana radne nedelje meteorolozi ne očekuju kišu.

(danubeogradu.rs)