Naslovna » Izlasci » Sport » Ženska trka na Adi Ciganliji: Ja to mogu
Ženska trka na Adi Ciganliji (foto: Pixabay)
Ženska trka na Adi Ciganliji (foto: Pixabay)

Ženska trka na Adi Ciganliji: Ja to mogu

Tradicionalna Ženska trka u organizaciji Beogradskog maratona biće održana 2. oktobra 2022. na Adi Ciganliji pod sloganom „Ja to mogu“.

Trka startuje u nedelju u 10.00, trči se krug oko Ade Ciganlije dužine 7,7 kilometara, a već je oboren rekord po broju prijava, za sada više od 1.300 učesnica.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je fokus na kvalitetnoj organizaciji, te da je cilj da se privuče veliki broj žena kojima će ova trka biti prva ili priprema za finale, odnosno 36. Beogradski maraton u aprilu.

– Očekujemo veliki broj pripadnica lepšeg pola u takmičenju, šetnji ili druženju. Iza slogana stoji ideja motivacije žena koje razmišljaju da počnu da se bave fizičkom aktivnošću, a naše je da ih osnažimo i pomognemo im na tom putu – izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

On je posebno naglasio saradnju sa Savezom osoba sa invaliditetom.

– Važno je i što će veliki broj dama učestvovati u trci. Takođe, uz nas je Udruženje „Mama fit“, koje će takođe imati predstavnike, trudnice i majke s malom decom – istakao je Habuš.

Ženska trka ima i svoju ambasadorku, a to je nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.