Naslovna » Izlasci » Akcije » 25. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda

25. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda

Jubilarna, 25. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda, održava se 6. i 7. oktobra 2022. u Pozorištu „Pinokio“ (Bulevar maršala Tolbuhina 1).

Manifestacija u organizaciji Prijatelja dece Novog Beograda deo je planiranih aktivnosti Dečje nedelje 2022, čiji je moto „Šta detetu treba da raste do neba“.

Revija podstiče stvaralaštvo dece i mladih, afirmiše mlade autore i njihova najuspešnija ostvarenja, a dvadeset jednu godinu organizovana je u Sava centru, u foajeu velike dvorane i u velikoj dvorani, čime je on označen kao mesto događanja ove, po mnogo čemu, jedinstvene nacionalne dečje manifestacije, te kao mesto prijateljskog okruženja za decu i mlade. Zatim je tri godine organizovan u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“.

U proteklim godinama u Reviji stvaralaštva učestvovalo je više hiljada mladih Beograđana, predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola, članova sličnih udruženja, i u proseku od 500 do 600 volontera Prijatelja dece Novog Beograda, koji su je pripremali, i na samoj Reviji više stotina vaspitača, učitelja, profesora, ali i roditelja i ostalih saradnika (slikari, glumci, reditelji, kompozitori, dirigenti, scenografi, kostimografi).

Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda je participativan projekat u kojem deca i mladi imaju aktivnu ulogu, učestvuju u njenom nastanku i realizaciji, a sve sa ciljem da snažno utiče na promenu predubeđenja dela šire javnosti da je kultura za decu manje vredna od kulture za odrasle, navodi se u saopštenju Prijatelja dece Novog Beograda. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.