Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Besplatan kurs programiranja za početnike u Srbiji – 97% polaznika posle SoftUni obuke počinje da radi u IT sektoru
SoftUni - Besplatan kurs programiranja za početnike
SoftUni: Besplatan kurs programiranja za početnike

Besplatan kurs programiranja za početnike u Srbiji – 97% polaznika posle SoftUni obuke počinje da radi u IT sektoru

Drugi SoftUni besplatan kurs u Srbiji Uvod u Java programiranje počinje 5. novembra 2022, a upis na kurs traje do 2. novembra.

SoftUni je najveći regionalni edukativni sistem za obrazovanje IT stručnjaka sa preko 300.000 polaznika u poslednjih devet godina.

Tehnološki napredak kojem svakodnevno svedočimo nameće sve veću potrebu za kompetentnim programerima. Veštine programiranja su sve traženije i nije slučajno što profesija sofverskog developera i slična zanimanja privlače toliko interesovanja.

Zato SoftuUni nudi nudi kvalitetnu, pristupačnu i praktičnu obuku, koja je odlična osnova za perspektivnu karijeru u svetu softverskog inženjeringa.

SoftUni program počinje potpuno besplatnim kursom Uvod u Java programiranje koji pruža znanje o osnovnim veštinama programiranja i predstavlja prvi korak u izgradnji karijere uspešnog programera.

Kurs traje dva meseca i završava se opcionim ispitom, koji omogućava da nastavite dalju edukaciju u okviru SoftUni programa.

97% polaznika posle SoftUni obuke počinje da radi u IT sektoru!

Polaznici na besplatnom kursu savladavaju osnovne veštine programiranja: rad sa razvojnim okruženjem (IDE), korišćenje varijabli i podataka, operatora i izraza, rad sa konzolom (čitanje unosa i ispis rezultata), korišćenje uslovnih konstrukcija (if, if else) i petlji (for, while, do-while)…

Kompletna nastava će biti online, a predavač na kursu je Dušan Šijačić, dugogodišnji teoretičar i praktičar na polju Java programskog jezika.

Polaznici koji uspešno završe kurs i polože ispit* mogu da nastave da se usavršavaju na naprednijim SoftUni kursevima. SoftUni nastavni plan i program obuke za programere pažljivo je razvijen uz direktno učestvovanje IT kompanija, uključujući rad sa najnovijim softverskim tehnologijama i učenje najboljih praksi iz domena programiranja.

Visok kvalitet obuke u SoftUni-ju garantuje nastavno osoblje koje čine neki od najboljih praktičara i trenera u softverskoj industriji. Studenti će imati priliku da dobiju znanje od vodećih imena u sektoru, uključujući senior programere vodećih softverskih kompanija, kao i stručnjake koji su predavali na međunarodnim tehnološkim konferencijama.

Polaznici koji pokažu odlične rezultate dobijaju direktne preporuke SoftUni Centra za karijeru za početak rada.

O SoftUni-ju

SoftUni je nastao u Bugarskoj 2013. kao najozbiljniji projekat u zemlji za edukaciju i stvaranje softverskih developera. Osnovali su ga i vodili sami softverski inženjeri koji su tačno znali kakve su potrebe kompanija poslodavaca, a sa druge strane, kakvi su programi, obuke i praksa potrebni polaznicima.

U 2019. godini, SoftUni je napravio prve korake ka širenju svog poslovnog modela izvan granica matične zemlje tako što je sproveo uspešne obuke u Severnoj Americi, Poljskoj, Rumuniji, Izraelu, Singapuru, Filipinima i Mongoliji obezbeđujući besplatnu obuku iz programiranja, kao i sveobuhvatan nastavni plan i program softverskog inženjerstva.

SoftUni je 2021. godine pokrenuo SoftUni Global inicijativu, koja ima za cilj da pruži kvalitetan sadržaj za učenje onima koji žele da uđu u programiranje sa bilo kog mesta u svetu.

* Ispit se plaća, ali nije obavezan za polaznike. Kurs Uvod u Java programiranje nema skrivene troškove i potpuno je besplatan. Polaznici nemaju nikakvu obavezu od početka do kraja kursa.

loading...