Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Indexi i prijatelji obeležavaju 60 godina od osnivanja benda
Indexi i prijatelji obeležavaju 60 godina od osnivanja benda
Indexi i prijatelji obeležavaju 60 godina od osnivanja benda

Indexi i prijatelji obeležavaju 60 godina od osnivanja benda

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji, u četvrtak, 27. oktobra 2022. od 20.30, u MTS dvorani, omaž je kultnom sarajevskom bendu Indexi.

Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda produkcijska kuća Music Time organizuje pet regionalnih koncerata u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i Skoplju.

U ovom zanimljivom i emotivnom projektu – gde će se pevati vanvremenski hitovi kao što su „Bacila je sve niz rijeku“, „Sanjam“, „Balada“, „Da sam ja netko“, „Sve ove godine“, „Plima“, „Jutro će promijeniti sve“ – sa raznih strana sveta okupiće se živi članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturista Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima. Tu su i gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Uz njih na binu će stati kombinacija iskusnijih i mladih pevača, vrhunskih vokalnih kvaliteta: Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenov, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić.

Indexi su najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa koja je bila aktivna od 1962. do 2001. godine. U tom razdoblju su objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, 12 kompilacijskih albuma, a poznato je i to da više njihovih pesama do sada nije objavljeno.

Poslednji koncert Indexa održan je u Banja Luci, 5. maja 2001. Nakon što je pevač Davorin Popović umro 2001, grupa je prestala da postoji. Gitarista Slobodan Bodo Kovačević je umro 2004, bubnjar Đorđe Kisić 2005, a nedavno nas je napustio i legendarni Kornelije Bata Kovač.

Ulaznicu za ovaj koncert možete kupiti na blagajni mts Dvorane i u sistemu tickets.rs.

(danubeogradu.rs)

loading...