Naslovna » BG špijun » Međunarodni festival „Aisa&Friends“
Međunarodni festival "Aisa&Friends"
Međunarodni festival "Aisa&Friends"

Međunarodni festival „Aisa&Friends“

Međunarodni festival „Aisa&Friends“ biće održan na tri lokacije u Beogradu i Vršcu u organizaciji Udruženja srpsko-japanskog prijateljstva „Hanami“.

Ovo je ujedno i najveći kulturni događaj kojim se obeležava 140 godina prijateljstva Japana i Srbije.

Festival počinje svečanim solo koncertom Steinway umetnice, koncertne pijanistkinje Aise Iđiri iz Japana u nedelju, 23. oktobra 2022. od 20.00 u Beogradskoj filharmoniji. Aisa je veliki prijatelj Srbije i umetnička direktorka festivala. (Ulaznica za ovaj koncert više nema.)

U ponedeljak, 24. oktobra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine biće održan Gala koncert festivala „Aisa&Friends“, sa umetnicima iz celog sveta koji su pobednici velikog italijanskog takmičenja „Montecatini International Piano Competition 2021“.

Posebno iznenađenje za mlade biće premijera muzike za najpopularniju Manga seriju KIMETSU NO YAIBA, koju će izvesti kompozitorka Maiko Mori pred beogradskom publikom.

Od 25. do 30. oktobra manifestacija se nastavlja u Vršcu, u muzičko-kongresnoj dvorani „Centra Millennium“, gde će se preko dana odvijati besplatni masterklasovi dece muzičkih škola Srbije sa Steinway umetnicima. Svake večeri od 19.00 će biti koncerti gostiju iz celog sveta.

U subotu, 29. oktobra, na programu je finale Montecatini International Competition u Vršcu, gde će prisustvovati i predsednik umetničkog žirija Paolo Davide Cogneti iz Filharmonije iz Firence.

Završni koncert 30. oktobra u Vršcu biće duet Aise Iđiri, Maiko Mori i orkestra princeze srpske trube Danijele Veselinović. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.